Translate

piątek, 19 lutego 2016

Brownie

Myślę, że nie ma na sali osoby, która nie znałaby pysznego ciastka BROWNIE. To czekoladowe cudeńko jest tradycyjnym przysmakiem kuchni amerykańskiej. Do przygotowania jego przygotowania potrzebujemy:

1/2 cup flour- pół filiżanki mąki
2 sticks butter- 2 łyżki masła
2 eggs- 2 jaja
vanilla extract- ekstrakt z wanilii 
1/3 cup unsweetened cocoa powder- 1/3 filiżanki niesłodzonego kakao
1/4 teaspoon salt- 1/4 łyżeczki soli
1/2 teaspoon baking powder- pół łyżeczki proszku do pieczenia

 W Polsce Brownie robi się coraz bardziej popularne, przez sieci kawiarni, takie jak na przykład Starbucks. Są różne teorie na to, skąd wzięło się to pyszne ciasteczko. Według jednej z nich, pewna kobieta (pani Brown), piekła ciasto z okazji przyjazdu swoich przyjaciół. Pech chciał, że zapomniała dodać proszku do pieczenia. Mimo to, podała je swoim znajomym. Brownie z miejsca zyskało swoich zwolenników. Pierwsze przepisy na Brownie znajdujemy na początku XX wieku.

Moje przedwczorajsze Brownie, wyglądało właśnie tak:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz